(非會員)
2008-11-22 58 瀏覽
都有成一年冇去大班買面包, 最近因為又食厭香港仔的聖安娜, 凱施, 所以去大班望下.摩卡包, 炭燒咖啡包, 藍苺提子包: $6, 大大個的家庭包, 好抵食. 雖然裡面冇餡, 但個包好軟熟, keep到第二日食都ok! 摩卡包, 炭燒咖啡包好濃咖啡味, 而藍苺提子包就好香藍苺味.芝士乳酪包: 上面是鮮奶球的面, 有幾粒朱古力粒點綴, 裡面的餡是酸酸的乳酪. 我通常會自己再搽上藍苺醬, 好match! 現在特價$4.5.吞拿魚包: 現在都係做緊特價$4.5. 裡面的吞拿魚冇溝沙津醬, 啖啖都食到真材實料, 而且仲加左旦白粒.焗吞拿魚軟包: 相反, 我有一次食上面鋪料的"焗吞拿魚軟包"就真係失望, 上面的吞拿魚醬是溝了沙津醬和薯仔粒的. 夾的時候覺得好多料鋪在上面, 但問題係食的時候, 才發覺上面的料實情係好薄, 而且沙津醬多到死, 反而得兩三粒吞拿魚碎. 或者師傅搽醬唔平均吧! 只好當我當日唔好彩! 這樣的質素下, $7就真係唔值. 不過, 總體, 大班的包都做得好軟熟, keep 耐左都ok!不過,

不過,