2020-08-20
治癒羔羊 📍長沙灣💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛又得食又有得玩拉花嘅cafe💕🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟係呢到食野,食物只係配角,主角係拉花🤣 先揀drink,有咖啡都有non咖啡嘅野飲!再揀拉咩圖案,有兩鬆preset嘅比你揀最後先揀食物!食物嘅選擇亦唔多,主食只得兩款,主要serve輕食為主👌🏻餐廳唔多枱,亦只有兩個店員,要有耐性喔!都好多打卡位,可以影住相等野食1️⃣all day breakfast $140 小店無煮食爐,全部食物都係焗有沙律、蛋、腸、多士、薯角、茄汁豆,份量唔多食完食左陣風咁💨😅我都唔夠飽,男士應該唔會飽😂建議多士可以大塊d🤔蛋係焗蛋,有流心效果,都幾得意,第一食咁樣煮嘅蛋🥚2️⃣烤芝士焗薯🥔🧀 $120芝士焗薯有幾款唔同口味揀呢個係黑松露蝦口味芝士好多,有拉絲效果👌🏻黑松露撈左入薯入面,有淡淡嘅黑松露香味蝦就有d太少同太細隻😅 主要食芝士為主啦!都ok唔錯嘅👌🏻3️⃣earl grey 千層蛋糕🍰 $55蛋糕有驚喜,唔太甜,earl grey味算好濃☺️藍色好靚💙💙⚠️上野飲時店員會教你點樣
💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛
又得食又有得玩拉花嘅cafe💕
係呢到食野,食物只係配角,主角係拉花🤣
先揀drink,有咖啡都有non咖啡嘅野飲!
再揀拉咩圖案,有兩鬆preset嘅比你揀
1️⃣all day breakfast $140
小店無煮食爐,全部食物都係焗
有沙律、蛋、腸、多士、薯角、茄汁豆,份量唔多
食完食左陣風咁💨😅
我都唔夠飽,男士應該唔會飽😂
建議多士可以大塊d🤔
蛋係焗蛋,有流心效果,都幾得意,第一食咁樣煮嘅蛋🥚
all day breakfast
2️⃣烤芝士焗薯🥔🧀 $120
芝士焗薯有幾款唔同口味揀
呢個係黑松露蝦口味
芝士好多,有拉絲效果👌🏻
黑松露撈左入薯入面,有淡淡嘅黑松露香味
蝦就有d太少同太細隻😅
主要食芝士為主啦!都ok唔錯嘅👌🏻
烤芝士焗薯
烤芝士焗薯
3️⃣earl grey 千層蛋糕🍰 $55
蛋糕有驚喜,唔太甜,earl grey味算好濃☺️
藍色好靚💙💙
earl grey 千層蛋糕
⚠️上野飲時店員會教你點樣畫番個雄仔樣上去,超簡單,用一枝小工具係咖啡色位置拉一下,再點一下係白色奶泡上就可以畫到😍 好得意☺️
⚠️好chill嘅一間cafe,感覺唔錯
⚠️去到餐廳門口,要敲門喔,店員可能忙緊無咁快聽到,可以打電話📲入去
⚠️店員收多左我地$55,竟然係IG搵番我出黎,payme番比我,好老實👍🏻☺️