2009-02-08
同男友兩個又周圍食,今次揀左呢間。其實之前在東大街都食過,發現咖喱太多,一人一個餐食唔哂,加上剩返好多咖喱汁,所以今次就兩個人一個餐,選了辣牛尾,配蒜茸烤餅,再加一份普通烤餅,餐飲轉士多啤梨乳酸。男友叫完之後去厠所,我就攞雜誌來看。好快來湯,試一口,似青豆甘荀蓉湯,幾「容」,不過我興趣不大,由男友解決。之後黎咖喱烤餅,好不錯,烤餅又熱又脆,兩大塊,香噴噴咁,沾咖喱汁食好味。加上美味的薯仔,正。咖喱除了汁有兩大件牛尾同一件薯仔,我覺得可以多點薯仔,牛尾細o的。牛尾幾林,有筋,我最鐘意,同男友一人一件剛好。後來來了蒜茸烤餅,嘩超香,有葱同蒜的香味,好鐘意。食到中段,黎左乳酸。初試有點藥味,但食多兩啖又ok,食完咖喱再飲簡直perfect,因為酸甜冰凍可以解辣。其實佢杯飲品好大杯,我同男友都唔太好飲野,兩個人一杯都嫌太大杯。唔知係咪我同男友都細食呢,我發現好多食肆我地都要share一個餐先唔會浪費食物,有時都幾唔好意思。(當然大家樂例外啦,o的野鬼咁少)埋單唔駛加一,兩個人59蚊,好抵。
埋單唔駛加一,兩個人59蚊,好抵。