2017-02-12 141 瀏覽
我都幾鍾意食西餐嘅,店嘅裝修唔豪華,但勝在夠乾淨。其實就咁望,唔覺得佢係做西餐嘅。反而比我感覺有啲似冰室,朋友介紹我嚟,話幾好食,本身冇抱好大期望,但結果食完覺得好驚喜。 我就嗌咗個牛柳,朋友就嗌咗個比目魚。前菜就有南瓜湯同埋法式蒜蓉包,個南瓜湯好濃好香,真喺啖啖南瓜味,點飲都一定唔似用粉溝出嚟!真係好正!太快飲晒都唔記得左影相😂 等左冇幾耐正餐就嚟啦!上邊有塊牛油,隔離有啲沙律菜,上邊有啲醬汁伴住,仲有幾嚿炸薯角係隔離,真係好香,咬落去啲口感都好正,真係有牛味,呢個價錢嚟講真係算上品!意粉有啲香草味,不過我咁大食,覺得再多啲意粉就好。我唔記得咗咩名,淨係記得佢叫牛柳😂好鬼正嘅牛柳 本身以為一定唔會飽,我錯了,真係好飽。今次真係好高級嘅享受,以前食過百幾蚊嘅扒,嗰啲薄過紙,呢個真係厚㗎!所謂嘅啖啖肉!對於我呢啲食肉獸嚟講簡直係福音。 忍唔住再影多幅,真係好好食。(我就偏好嗌七成熟,類似medium啦我諗)唔知幾時我先可以煎到塊咁靚嘅牛柳呢 食完正餐,梗係要食甜品啦。我呢啲嗜糖如命嘅人,冇辦法唔食甜品。Tiramisu & 奶凍 我一直都覺得Tiramisu 好難整得難食

好鬼正嘅牛柳

Tiramisu & 奶凍

我一直都覺得Tiramisu 好難整得難食,佢有好濃嘅酒香,中間嗰層蛋糕都好鬆軟,係冬天食啲冰凍嘅嘢,個感受真係零舍唔同,但真係好好食!

不過我覺得最好食嘅,係朋友嗌嘅奶凍!嗰種入口即融嘅口感,真係令我欲罷不能!我冇諗過佢會咁好食,好香好香嘅奶味。記得以前係台灣食過隻布丁,佢嗰種入口即融嘅口感,我就只係呢間感受到出嚟!勁想搵個食譜整返出嚟

唔使問,呢間絕對絕對會有下次,唔知下次試吓豬手好唔好呢?

2017-01-24