2019-03-20 108 瀏覽
銅鑼灣真係一個好多野食,今日又被介紹佐一間新野啦。約佐朋友係銅鑼灣B出口等,一出去就問下朋友遠唔遠GA,因為好肚餓,點知佢望一望我,話。。"到啦"原來真係好近,就係B出口隔離,係永光商業大廈有個入口落地庫,好有日式風味,店名叫 三川居酒屋入到黎已經好好FEEL,真係十足十去佐日本居酒屋咁,木製裝潢,日式擺設,加上又落佐一層,即刻就好似遠離銅鑼灣去佐日本咁望下餐牌,岩啦,太耐無食過日式冷烏冬,即刻叫佐個冷稻庭烏冬,再點佐個賣相同個名都好勁既"火之夢壽司山"。傾佐一陣計,好快就上菜啦,先黎係個火之夢壽司山真係超級大碟,好厚料,有吞拿魚蓉、魚籽、蟹肉仲有我最愛既海膽啊以呢個價錢148 真係堅抵食厚厚既吞魚蓉另一邊就係一大堆既蟹肉頂就舖佐一層海膽,再用魚籽係面,真係唔瓜得叫壽司山拆開一件件食,真係食完呢碟都9成飽啦好快個稻庭烏冬就上啦,賣相好正先將蔥花放入木魚汁,再夾一束烏冬沾上汁放入口,正啊烏冬好幼滑,帶有淡淡既小麥味道,直頭好似直接滑入喉嚨咁啊食下食下見旁邊餐枱點佐好多串燒食,本來都想叫,但係真係好飽了,決定佐下次黎都要試下佢既串燒

傾佐一陣計,好快就上菜啦,先黎係個火之夢壽司
火之夢壽司山
以呢個價錢148 真係堅抵食
厚厚既吞魚蓉
另一邊就係一大堆既蟹肉
頂就舖佐一層海膽,再用魚籽係面,真係唔瓜得叫壽司
拆開一件件食,真係食完呢碟都9成飽啦
好快個稻庭烏冬就上啦,賣相好正
冷稻庭烏冬
先將蔥花放入木魚汁,再夾一束烏冬沾上汁放入口,正啊
烏冬好幼滑,帶有淡淡既小麥味道,直頭好似直接滑入喉嚨咁啊

火之夢壽司山
冷稻庭烏冬