當同朋友係銅鑼灣街道上爭論緊要食泰國野定日本野既時候,我地竟然搵到一間日泰都有得食既餐廳!好彩有拳王泰國餐館我地先唔洗吵落去,哈哈~餐廳第一層係拳王泰國餐館,佈這置方面都幾特別,好多關於打拳既裝飾,但樓下冇位所以店員安排左我地上樓上既原燒道場坐。環境都乾淨企理,坐得舒服。我地主要叫泰國菜,但都叫左一道日式明太子冷烏冬。前菜我地叫左酸辣鳯爪$108, 好味道,鳯爪好爽,個汁都調得幾好,但如果以$108既價錢,份量可以大份D。其實朋友就話岩岩好,但我比較大食,哈哈,最中意大份又好食既野。生菜包$108, 有得牛豬雞,我揀左豬肉。師傅將肉碎炒得好香,加左泰國香料好正。不過有d辣,唔食得辣可以同店員講聲。我自己就好食得辣,覺得好正。而且我地唔夠生菜,店員都免費加俾我地~唯一要挑剔,就係生菜唔算超級新鮮,但都鮮甜爽口既。紅咖哩$108, 揀左雞肉,份量都大。雞肉煮得幾入味,肉質又幾嫩。食咖哩點都要叫返個飯,夾埋飯食好有滿足感,唔會好辣,好香咖哩味。最後試下佢地原燒道場既食物,叫左個明太子冷烏冬$118 。夏天食真係透心涼~除左明太子,仲有玉子同埋木魚碎做配料,口感都幾豐富,不過我個人覺沙律醬可以

我地主要叫泰國菜,但都叫左一道日式明太子冷烏冬。

最後試下佢地原燒道場既食物,叫左個明太子冷烏冬$118 。夏天食真係透心涼~除左明太子,仲有玉子同埋木魚碎做配料,口感都幾豐富,不過我個人覺沙律醬可以用一隻偏酸小小既,會更開胃。

野飲叫左清涼沙冰系列$38,西瓜和芒果口味,味道唔會假,西瓜沙冰更加係真果肉打出黎,大大杯好抵飲。

下次都會再黎食,選擇多唔洗為左揀餐廳而煩!一人都係二百蚊鬆D~