2020-09-30
今日想好好浪漫下,預祝下生日先😆所以來咗呢間人哋話好好氣氛嘅西餐廳,餐廳分開咗兩邊,一邊係型格高檔路線,一邊係打卡熱點,但今次坐唔到打卡位,淨係可以望住🤣職員推介咗兩款佢哋自創西瓜菜色,雖然覺得用西瓜來做料理有啲難接受但我哋都叫左款來試下,好難想像,燒豬腩伴烤西瓜三文治$108,佢係以一層烤西瓜同一層燒豬腩肉咁間隔住,共有4層,以為熟咗嘅西瓜會好淋口感好怪,但原來一啲都唔會,出奇咁仲有口感,而且同腩肉好夾,可以減少咗腩肉嘅油膩👍🏻西餐點可以少咗牛扒呢,澳洲M5和牛肩肉伴法式忌廉焗薯$398,五成熟嘅牛扒係最吸引,牛扒表面有少少調味就咁食都好出色,👍🏻👍🏻唔駛加任何醬汁都無問題,粉嫩嘅肉質好易入口😋仲要好細心咁幫你切開咗一片片!隔離放咗一個長方形立體初時唔知係咩,望返餐牌先覺得係焗薯,但點解會係長方形呢,懷住呢個好奇個心切開咗試咁啖,真係焗薯仲要做到千層咁嘅效果,而最最值得一提係焗薯仲係爽口嘅,真係好特別!嘢飲方面叫左杯無酒精嘅特色嘢飲 Lips of an Angle 三四款嘅果汁再加梳打水,最特別係杯出面痴咗一排S形嘅玫瑰花每飲一啖都可以聞到玫瑰花味,真係好特別!最後ending 當
最後ending 當然要叫個甜品啦!
西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲尼拿雪糕$88
新鮮即炸嘅油炸鬼淋上一層糖霜,外面脆內裡好鬆軟,每一啖都點下朱古力醬真係正👍🏻👍🏻👍🏻
真心無來錯!😊