2015-10-10 439 瀏覽
一條友係mk,求其食碗米線係最毒最享受既時光。咁啱係先達果頭,唔想行去咁遠食乜仔米線,所以試下呢間。叫左個腩肉酸辣小辣米線,加5蚊飲鴛鴦,呀姐推介話而家加1蚊有1隻雞翼,最多可以加3隻,我好唔客氣咁就加3隻!鴛鴦黎講呢,個味道幾有水準,同時飲到咖啡同奶茶既水準,要茶底靚先可以唔會俾咖啡蓋到奶茶既味,令啡奶比例唔會太誇張,平衡得唔錯。雞翼話係都敏俊雞翼,個名真係幾好笑,其實做法都係半煎炸雞翼,加上3種醬料(柚子醬,沙律醬,同埋報稱係泡菜醬但其實係辣椒醬),不過雞翼有處理既,至少有醃到,1蚊有1隻雞翼,真係抵食到爆到主食,腩肉酸辣小辣米線($36) 米線係幼身同比較彈牙既,其實幾香米味,個湯底幾好,味精雖然一定有架喇,但唔算多,個酸辣食得出唔係化學料溝出黎既,係真係有用足料去煲。個腩肉反而幾好食,有醃到既,唔係淨係得咸味,有啲甜甜地,但食唔出加左咩去醃,可能係果汁啦。同埋但碗係幾得意既(毒得滯自己加左條頭髮俾個公仔)其實平時普通舖頭真係唔會寫,但我等食物既時候,見到好多劣評,開頭都驚驚,但食落又真係無問題,劣評所寫既都無遇到,希望小店可以加油啦!
一條友係mk,求其食碗米線係最毒最享受既時光。

咁啱係先達果頭,唔想行去咁遠食乜仔米線,所以試下呢間。