2013-08-18 1294 瀏覽
朋友行過見到招牌酸菜魚煲幾吸引, 所以一齊入去試下, 舖入面枱與枱之間算闊落整潔, 有獨立房可給多人數的!  我地得2個人, 所以只能試招牌酸菜桂花魚煱 (半條), 美國桶蠔, 見到有牛什拚盤就梗係試下, 油麥菜火煱點菜紙前菜/小食/燒烤點菜紙~下次一定要試埋燒烤牛什拼盤~有牛腸, 牛柏葉, 肝, 牛筋, 牛膀; 牛腸好肥好多膏, 食到後期漏到食剩左, 牛柏葉好爽口, 牛筋好軟熟又大舊, 因為我唔食肝同牛膀...所以下次若再點就唔會叫拚盤了, 但如果愛吃牛內臟的人, 絕對可以一試!!!! 桶蠔~好大隻....唔腥, 比想像中好食!!主角黎啦...酸菜桂花魚~好足料o既煲, 個煲滾後係唔能夠放到其他食物落去烚, 估唔到半條的桂花魚, 酸菜, 白蘿蔔, 紅蘿蔔, 蔥, 冬菇, 糬粉...就塞滿了一窩, 淨食這窩其實也飽了!!   桂花魚入口滑得黎之餘又啖啖肉, 食晒成窩也只發現兩條大骨(唔計有魚旗的肉件), 絕對適合像我這類怕食多骨魚的人, 酸菜食落口唔酸, 而湯底食到中期才有陣陣酸菜香味, 但隨著加水後就已沖淡了陣酸味了, 到尾聲時才開始食紅白蘿蔔, 紅蘿蔔好甜, 白蘿蔔已經烚到軟晒,

火煱點菜紙
前菜/小食/燒烤點菜紙~下次一定要試埋燒烤
牛什拼盤
桶蠔~好大隻....唔腥, 比想像中好食!!
桶蠔
主角黎啦...酸菜桂花魚~好足料o既煲, 個煲滾後係唔能夠放到其他食物落去烚, 估唔到半條的桂花魚, 酸菜, 白蘿蔔, 紅蘿蔔, 蔥, 冬菇, 糬粉...就塞滿了一窩, 淨食這窩其實也飽了!!   桂花魚入口滑得黎之餘又啖啖肉, 食晒成窩也只發現兩條大骨(唔計有魚旗的肉件), 絕對適合像我這類怕食多骨魚的人, 酸菜食落口唔酸, 而湯底食到中期才有陣陣酸菜香味, 但隨著加水後就已沖淡了陣酸味了, 到尾聲時才開始食紅白蘿蔔, 紅蘿蔔好甜, 白蘿蔔已經烚到軟晒, 但無味!
酸菜魚煲 (半條)
令人回味無窮的桂花魚, 會再去食及試燒烤
桂花魚

題外話/補充資料: 員工們幾有禮貌及積極, 不用叫也主動留意到要加水
2013-08-03
牛什拼盤
桶蠔
酸菜魚煲 (半條)
桂花魚