2022-02-13 186 瀏覽
向來知道 La Famille 雪芳蛋糕好食,藉着週末大家唔去街買幾個返嚟一家人食,可以試到多種口味。一睇櫥櫃就俾呢兩款一橙一青吸引了,日本日向夏蜜柑及斑蘭飄香,另外兩款是招牌日本柚子及京都焙茶。日本日向夏蜜柑因為用新鮮蜜柑,味道極好,水果的超甜,舒服嘅味道,少少酸,越食越開胃,蛋糕質地如蜂巢,極蓬鬆,好吃。斑蘭飄香,班蘭香味明顯,呢一片做到好似斑斕葉很細緻。京都焙茶自有焙茶香,見到裏面有驚喜,有粒麻薯,煙韌跟鬆軟蛋糕對比,口感大增。最後一款日本柚子,冇咁甜,忌廉非常豐富, 第一口不及蜜柑吸引,但有佢的特色。除了蛋糕之外見到有巴伐利亞,我是很新鮮選了野莓藍蝶花,上層啫喱內藏新鮮水果,下面是水果慕絲,都好好食。價錢合理有質素,唔怪之得開開咗咁多間。

斑蘭飄香,班蘭香味明顯,呢一片做到好似斑斕葉很細緻。

價錢合理有質素,唔怪之得開開咗咁多間。