天氣熱,食番D又甜又涷既好野先 最近每日都過30度,天氣熱得我快要變人乾. 終於今天避開新城市既人群, 行左去好運中心地下一角食番D又甜又涷既好野 甜在心都開左係沙田好幾年, 由沙田中心樓上, 搬到好運中心樓下, 店子小小的,過坐得都算舒服, 最少我背脊無人頂住(笑) 有英式果茶無限添飲 每次來必點一定是這個焦糖布甸椰皇子. 布甸又香又滑,加上清新的椰皇JELLY和椰皇水, 消暑又解渴. 布甸本身有點黏身, 但椰皇jelly卻很清爽, 所以同一啖中又布甸又椰皇完全是雙重享受 而且怕食涷野既人仲可以揀暖食, 非常貼心 天荒地老榴槤摩天輪 雖然佢個名叫天荒地老榴槤摩天輪, 但放心, 不用等到天荒地老都可以食到架! 榴槤味濃, 沙冰夠涷, 加上珠珠增加咬口,不過稍嫌珠珠太易咬破, 如果再韌少少就好啦. 那個沙冰上的紋路原來是用叉刮出來呢! 多謝收看!
天氣熱,食番D又甜又涷既好野先

有英式果茶無限添飲

每次來必點一定是這個焦糖布甸椰皇子.

而且怕食涷野既人仲可以揀暖食, 非常貼心

天荒地老榴槤摩天輪

那個沙冰上的紋路原來是用叉刮出來呢!

多謝收看!

2018-05-19