2020-01-24 797 瀏覽
平時成日以為cafe淨係玩,啲野食只係陪襯同醫肚,但係我個朋友就帶咗我去依間cafe食野,話cafe吾一定成堆先去得,估吾到都令我好驚喜。上到去見到佢將餐廳分開咗兩個部分,一邊係比人成堆去玩card game既,所以就係除鞋坐啲毛毛地毯,見到都覺得幾舒服咁。而好似我地咁去食野既就去有枱既地方。餐廳都有好多款式既野食,有主食、小食等。佢都提供咗一啲跟人數而定既餐,所以如果一堆堆嚟玩既都可以叫個啲選擇。我地得兩個人,所以就單點,叫咗一個芝士焗忌廉吞拿魚長通粉,我地見到有千層蛋糕,仲好吸引,就決定加48蚊,叫咗個餐,包餐湯、餐飲、蒜蓉包同千層蛋糕。餐湯係薯仔忌廉湯,真係有薯仔蓉係個湯入面架。蒜蓉包都好香,好有蒜蓉味個長通粉都焗得吾錯,吾會太lone,一開始以為啲吞拿魚係絲狀咁擺係啲長通粉入面,但原來係成舊既。巴馬火腿配芝士焗薯蓉,啲薯蓉好綿,配埋火腿好夾。千層蛋糕係綠茶味,啲皮都整得好薄,見到真係有好多層,手工幾仔細。

餐湯係薯仔忌廉湯,真係有薯仔蓉係個湯入面架。

蒜蓉包都好香,好有蒜蓉味

巴馬火腿配芝士焗薯蓉,啲薯蓉好綿,配埋火腿好夾。