2018-10-19 205 瀏覽
一班朋友夜晚揾甜品食,貢下貢下去到Joyful,見到要排隊,有D想打退堂鼓,但吸睛的是米芝蓮推介,咁,排就排啦!都係排一陣。餐牌有很多系列,沙冰,窩夫,拿被侖,心太軟及其他。我同老公一人叫一樣share.我叫燒菠蘿雪葩,送上來己經很吸引,一大片燒菠蘿在一個雪葩高山上,很養眼,菠蘿很滋味,用糖舖上面再燒焦,很香脆,味道酸酸甜甜,雪葩就一般,甜咗少少。另一款同老公share係芒果拿破侖,賣相己經有誠意,有芒果雪糕,菓醬及水菓伴碟,餅底很鬆脆香口,忌廉香口軟滑,夾來一起很好吃。雪糕方面,非一般街外口味,有D黏性,口感幼滑。這個甜品應該店嘅賣點朋友仔叫了個藍莓拿破侖。賣相很清雅。另有點了紫薯心太軟伴雪糕,咪睇佢size細細,其實好有份量。朋友話美道唔錯。及叫了個士多啤梨窩夫,外脆內軟。價錢方面係中上價,除燒菠蘿雪葩(54),其他都係62-64,以質素同賣相,貴咗少少,都可接受。可再來。

朋友仔叫了個藍莓拿破侖。賣相很清雅。

及叫了個士多啤梨窩夫,外脆內軟。

• 芒果拿破崙