2018-08-25 1307 瀏覽
最近很喜歡食辣,夏天沒胃口刺激一下也好收工約埋三五知己去澳海城覓食今次係去澳海城一期,依間係網上見到打卡好似好好味咁,菜選擇都多,不過價格有點高,舖租貴菜就會貴,地產商幾時先會放過我地好喇返正題,問面裝修都幾中國,夠光亮,睇起黎乾淨整潔,坐位坐得舒服。點菜時間,點左酸菜魚、炒菜花、辣爆肥腸、炒麵。酸菜魚係桂花魚,所以冇骨,魚肉好滑,但味道就唔怕係好夠酸同辣,湯係夠味就係唔夠酸同辣,食起上黎魚會有微微腥。菜花是辣椒爆炒那種,超惹味,香得黎辣辣地,仲有D五花肉一齊炒,依味好食炒麵係有雞同菜一齊炒,蛋味香,都唔錯。到炒肥腸,有辣辣乾蔥頭同蒜芯一齊炒,肥腸當然要肥喇,油爆過嘅肥腸外皮有點酥脆內面嘅肥膏香口,不過依碟肥腸真心咸,大廚係咪唔得落左鹽再落多次,如果唔同蒜芯一齊食係超咸,咸到係一粒肥腸要送兩啖白飯,如果唔係甘咸,真係好味。整得而言不過不失,如果服務好返D就好,上菜嘅時候唔好求其送係台上面,仲要放到鬼死甘離,我地都係3個人叫左4碟菜姐,張台仲有大把位,就甘放抵碟菜就走,D菜係有火熱住同盆酸菜魚係好重同熱,都要我地自己擺位,餐廳有甘嘅收費出甘樣嘅服務係唔岩比例。
最近很喜歡食辣,夏天沒胃口刺激一下也好

收工約埋三五知己去澳海城覓食
炒麵係有雞同菜一齊炒,蛋味香,都唔錯。