2016-07-10 878 瀏覽
見咁多好評,又即時book到位,所以黎試下呢間喇!餐廳環境一般,裝修普通,每個位之間好逼,所以座位好多。充滿期待去叫左2個飯,再每個人+$88轉餐。第一樣黎既係香草包,味道同質感一般,冇乜特別,細細舊。牛油提供係一塊薄既三角形,好少份量,唔夠用。之後呢個紅菜頭,係全晚最讚既野!味道ok,而且口感都不錯,煮得夠濃夠杰身。不過放左d 包落去,仲浸到淋哂,呢樣有少少怪。前菜不過不失,唔算新鮮。松葉蟹肉三文魚籽意大利飯呢個完全係一個伏!全個飯真係得幾粒三文魚籽!!蟹肉我完全食唔到!$128我全程剩係食飯…加上呢個飯口感較硬同乾,完全唔係平時食開意大利飯既口感。而味道係配類似檸汁既酸酸地,我望住果幾粒三文魚籽… 全程剩食飯…真係愈食愈酸…心酸輕燒帶子黑松露意大利飯。我係好鍾意食黑松露既,所以呢個飯岩我口味,唔錯。帶子內在未熟,因為係輕燒,所以都算保留到份鮮味。個飯明顯比上面個松葉蟹肉三文魚籽意大利飯好, 起碼口感較滑同creamy,呢個$128我覺得合理。甜品一般,中間係個lime芭菲,個人比較鍾意雪糕多d,而且個芭菲比較淡,冇乜味。另外2樣不過不失。水信玄餅。當初係俾呢個甜品吸引我黎,所以$6

見咁多好評,又即時book到位,所以黎試下呢間喇!
餐廳環境一般,裝修普通,每個位之間好逼,所以座位好多。
充滿期待去叫左2個飯,再每個人+$88轉餐。
不過放左d 包落去,仲浸到淋哂,呢樣有少少怪。
前菜不過不失,唔算新鮮。
松葉蟹肉三文魚籽意大利飯

帶子內在未熟,因為係輕燒,所以都算保留到份鮮味。
另外2樣不過不失。
水信玄餅。當初係俾呢個甜品吸引我黎,所以$68 蚊都要試下!
結果又係失望。
個賣相好靚,食落似普通jelly,係靠d汁令佢有味,但汁既份量好少。
$68真係好唔抵

最後叫杯野飲啦,原來+$88轉套餐但連朱古力都唔包架,唯有退而求其次叫凍檸水啦!
杯檸水仲要冇俾糖,全晚waiter都唔足夠,叫左幾耐先有人拎番糖漿俾我。

總括環境真係唔好,又逼又冇裝修可言,食物質素一般,份量少。
價錢唔抵,樣樣要加錢。
以上呢餐兩個人食左約$550
服務唔太好,d waiter 個個冇笑容,而且太多客,每次叫待應要等等。

一句講哂:冇下次
2016-07-01