2016-01-05
第一次寫食評的原因係希望大家唔好再好似我哋咁比人老點。先講這間餐廳的位置先,它是在西環吉席街(不是旺區)。所以唔似會有生客,我諗多是經人介紹或上網睇到先會去。一入到去,裝修一般但有一個大魚缸(都有幾多海鮮)。因第一次去唔知有乜好食, 就叫店員介紹。店員一開始就推薦水晶蟹,班馬賴尿蝦,龍蝦,魚等等。全部都是貴價海鮮(但餐牌價錢比西貢或鯉魚門還貴很多)。因為是1月1日,班friend認為價錢唔緊要,最緊要好味和食得開心。店員推介水晶蟹話會有很多膏,所以我哋全部都有點(除咗條魚)還有點青口,北寄貝和貴妃蚌。等咗大約20分鐘店員送上7層塔。 貝殼 食物除咗青口(因太細隻)還可以,啲班馬賴尿蝦完全唔新鮮,隻蟹又是水蟹,搵滴膏都冇,龍蝦唔新鮮而且個湯冇味。想揾之前個店員投訴,她一直坐在收銀位不肯過來理論。總括而言,味道只是清蒸海鮮。如果食材新鮮和時令就一定好味。 但以這種價錢就像不值了。