2017-11-11
呢個舖位都成日轉名, 今次連埋轉角西餐一齊大裝修, 呢part由日式嘢改為台式嘢, 不過你都可以叫西餐食, 咁都幾好噃~唔知係咪台式嘢少人食, 由我地入去食到走, 都係得幾枱客? 佢裝修後都幾好丫, 又夠光猛, 全部都係卡位, 有全卡位同半卡位, 好似墾丁果d海邊feel, 因為用咗粉藍色~既然入得嚟呢間, 當然係想食台式嘢啦~ 如果要食西餐, 都入咗去隔離舖, 唔會嚟呢度囉~ 佢都有飯麵選擇, 我地當然要試試佢d湯麵得唔得, 因為飯都唔會有太大驚喜~第一次食, 樣樣都想試, 唯有叫兩個湯麵, 再加兩份小食, 以解台灣相思之苦~一次過4樣美食一齊送到, 但個畫面好搞笑, 因為全部望落都係同一個色 -- 啡色~ 秘製豬軟骨湯麵一大個湯碗入面, 有大約4舊滷到好深色的豬軟骨, 仲有半棵小棠菜, 少少花生粒同芹菜粒, 因為我話走蔥~豬軟骨都炆得好淋, 不過好似唔係好入味, 雖然顏色好深~ 至於個麵就好好味, 連平時對麵好有要求的老公都話個麵好得, 質地好, 煮的時間又控制得宜~ 不過個湯先特別, 我覺得似炆蘿蔔牛腩果陣味, 咁啱又真係食到有一粒仔白蘿蔔~ 鹽酥豬扒湯麵豬扒唔駛叫都另上,
秘製豬軟骨湯麵
鹽酥豬扒湯麵
兩款麵的湯底同麵都一樣, 所以唔再介紹~
鹽酥雞球
椒鹽魷魚鬚
其實呢度吹水應該唔錯, 冇乜人, 夠哂靜, 而且唔會方會趕你走, 因為D侍應都唔理你, 又坐得幾舒服, 叫台式又得, 叫西式又得, 值得encore~