餐廳: 禾彩日本料理
資訊:

2018-03-26 381 瀏覽
每次經過總見到一堆人係門外等候,今日決定試一試,原來等緊位既人好多未齊人,所以我拎完票好快就安排入座,店舖比較小,不過座位嘗算舒適。三文魚壽司2件($22)呢個係必食之選,三文魚又長又厚,一啖係放唔曬入口的,非常抵食!生薑牛肉飯($46)呢個勁推介,我本人唔鍾意食薑,但不抗拒薑味,呢到將薑切到好蓉,加落個飯到,薑味辣辣地又好香,唔驚食到一大塊既薑,呢個飯真係大愛!炸餃子併炸蠔($38)餃子,炸蠔無咩特別,但勝在即叫即炸熱辣辣!抵讚!泡菜牛肉餃子鍋($65)+$10烏冬呢個鍋都幾足料,牛肉都算多,如有讚歧烏冬就更好!咖哩豬排飯($50)咖哩普普通通,不過好大碟,都幾抵食!要讚一讚每個店員既服務都好好,好有禮貌好細心,會提醒客人小心茶、鍋邊熱,又不停加茶,最後更會遞上牙籤,仲要唔收加一,講真收加一既都抵比!

三文魚壽司2件($22)

生薑牛肉飯($46)

炸餃子併炸蠔($38)
餃子,炸蠔無咩特別,但勝在即叫即炸熱辣辣!抵讚!
泡菜牛肉餃子鍋($65)+$10烏冬
呢個鍋都幾足料,牛肉都算多,如有讚歧烏冬就更好!
咖哩豬排飯($50)
咖哩普普通通,不過好大碟,都幾抵食!