2015-11-30
約左朋友尖沙咀食飯, 見呢間新開, 膽粗粗黎試下新野XD首先係橙棍冬瓜(因為掛住傾計, 唔記得左影呢個XDD), 我本黎都好鐘意橙味食物, 呢個菜一入口就已經食到橙味, 唔會好勁, 但又唔會太淡, 酸酸地、好清新, 真係好啱我. 同埋食落一D都唔似冬瓜, 幾得意.呢個叉燒包真係無得輸, 咁cute應該好多人都鐘意, 咬落去個下, 真係覺得有D殘忍, 哈哈. 叉燒好足料, 好夠味, 又唔會太咸. 我唔鐘意食果D望落去已經有勁多肥肉既叉燒包, 呢個就唔會比到我呢種感覺, 唔錯!呢個又係好得意, 但都係要食! 哈哈! 侍應拎黎時都有提醒要趁熱食, 但要小心. 抵讚! 講番個包, 流沙夠流, 同埋有蛋黃味, 好味!白糖糕上面有少少玫瑰花, 一口咬落去, 就已經食到玫瑰花味, 白糖糕又熱熱地, 感覺出奇地夾! 真係好好味! 鐘意白糖糕既人唔好錯過啦!牛肉燘得好腍好入味, 份量仲好多添, 拎黎送飯一流! 蘿蔔同蓮藕都好好味, 我平時麻麻地食蘿蔔, 都食左兩件.呢個菜個名好好聽, 雖然望落好簡單, 得幾款材料, 但食落都唔錯, 仲有D百合同杞子, 食左即刻覺得個人健康左! 聽侍應講, 呢個菜好多纖維
可能新開關係, 有D侍應對菜式唔係好熟, 但都好nice咁, 即係問完番黎答番我地既, 希望遲D呢方面可以做得再好D啦. 整體黎講, 食物質素都幾好! 同埋賣相好靚, 差唔多每碟都一齊影左相先食, 哈哈!見點心紙上面都有幾多選擇, 下次可以黎再試過!