2024-01-21
頭2次嚟係平日,set lunch價錢實惠,$8X。今次同狗狗🐕、狗狗爸爸周六下晝過嚟,睇下有咩好嘢食。周末有all day set,價錢貴啲。至於個all day要幾多錢💰就視乎點乜嘢小食、主菜同甜品(唔包飲品,但可-$15)。餐牌有啲複雜,要先揀主菜,決定基本價錢💵,之後再揀小食、甜品,每個項目會有1-2個基礎選擇(唔使加錢),其他選擇就酌量加錢。飲品方面,最平好似係檸茶/檸水🥤,加$11。食物送到嚟,色彩亮麗,賣相靚,適合打卡,仲令人好有食慾添~芒果金柚沙律🥗:沙律配黑醋汁幾好食午餐肉雞蛋芝士飛碟🥪:+$5,絕對值,我哋隔咗十幾分鐘先食,但佢依然好脆,微暖。飛碟對半切開,方便食又好睇,芝士味🧀再濃啲就好喇肉醬意粉🍝:味道幾好,唔會過鹹,意粉軟硬適中,好食朱古力布甸🍮:各種甜品選項中唯獨呢款唔使加錢,幾軟滑,有朱古力味,甜度適中椰子奶5.0🥥:+$20;凍飲但冇冰,唔會越飲越淡。椰奶味突出,有椰絲/椰子碎沉底,面頭有幾塊椰子片,真材實料個餐埋單$150,2個人share。如果係1個人食,份量都好足,每款都係細細份,加埋咁食,食材種類會比較豐富,營養均衡啲,$150就感覺貴咗少少💸上
食物送到嚟,色彩亮麗,賣相靚,適合打卡,仲令人好有食慾添~
芒果金柚沙律🥗:沙律配黑醋汁幾好食
肉醬意粉🍝:味道幾好,唔會過鹹,意粉軟硬適中,好食
上次8月嚟,坐室外俾蚊🦟針到飛起。今次諗住天氣涼會好啲,雖然係咬少咗,但都仲係有蚊。餐廳有提供蚊怕水,建議惹蚊人士一坐低就噴。
店員推介話呢度的心太軟🍫同法式焦糖燉蛋🍮都好食,要搵機會試下先😋!
🐕狗狗食評:蚊蚊🦟好少咬我,所以我唔驚同爸爸、媽媽坐外面。呢度我有好多嘢啱食,媽媽通常點沙律🥗,等我可以一齊食,今日佢仲俾咗少少飛碟🥪同意粉🍝我試,食到我流曬口水🤤~~ 以前啲餐可加錢改配椰青水🥥,果時我都可以飲,而家就冇咗呢個選擇lu~~