2018-02-20
睇勻個商場都好似冇乜特別吸引嘅餐廳, 而且開始人多, 係呢間叫做冇乜人, 可以冇咁嘈, 舒舒服服咁食個晚餐~其實佢選擇都唔算多, 不過你唔係日日食, 點都求其選到最啱胃口的食物~ 秘製豬軟骨台式麵所謂秘製, 我覺得咁又係滷水汁, 淨睇色水已經似, 仲要食落有花椒八角味, 咁仲唔係滷水? 不過佢又唔會話好濃好kok喉~個麵又煮得幾好食, 又夠彈牙, 不過當然都係趁早食, 因為浸得耐, 始終都會變淋, 冇咁好食~豬軟骨都算炆得唔錯, 唔會話炆都爛哂冇口感, 啲肉就好林, 但啲軟骨仲有咬口, 同埋好夠入味~ 高雄豆豉醬汁排骨配肉燥飯雖然都知係蒸排骨飯, 但見未試過"高雄豆豉醬", 咁就試下啦~ 落單果陣已經事先聲明要等十分鐘, 因為係收到order先蒸, 所以要等, 唔緊要丫, 橫掂唔趕時間, 由佢慢慢蒸~一路食住個麵, 一路等, 都唔覺等咁耐, 好快就上枱, 新鮮熱辣辣, 而且好香, 不過個醬就好鬼杰, 同埋偏甜, 但就好鬼大碟, 好多排骨, 雖然唔係新鮮肉, 但都唔太差~其實佢唔應該配肉燥飯, 佢個汁已經可以撈飯, 配白飯已經夠, 如果唔係就太重口味~ 凍青蘋果綠茶個色都幾嚇人, 夠哂青
秘製豬軟骨台式麵
高雄豆豉醬汁排骨配肉燥飯