2017-08-02 1084 瀏覽
都係果句,食拉麵,真係唔一定食大牌子既就係等於好食🙈呢個就係一個好例子,呢間武士拉麵都可以講係一間小店,暫時得兩間分店嘅佢,佢嘅拉麵真係可以食得出日本嘅味道,依家就同大家介紹下😀店內嘅位置唔多,一眼睇曬,大約得10個位置左右,唔好見到而家冇客係入邊,過咗15分鐘左右,大約晚上七點半,就已經坐滿晒啦🙈餐牌方面,顏色以深色為主,所以要比少少眼力去睇睇,不過每個拉麵嘅款式都有圖輔助,所以都好容易揀到你心儀嘅選擇👍🏿除咗有平時比較傳統同普通嘅拉麵款式,另外都有啲特色嘅拉麵架,例如番茄湯底嘅拉麵,Wasabi沾麵 等等🤓呢啲都係比較少見嘅!除咗拉麵之外,客人仲可以追加一啲小食或者配料,另外亦都有飲品提供比客人選舉既🤓如果唔想額外加飲品,其實餐廳都有冰水提供🤗上面呢啲嘅飲品係餐廳另外特別提供嘅飲品優惠,都可以參考吓架😉呢張就係落單紙啦,除咗有中文提供之外,仲有日,英語言提供,完全照顧到其他國家嘅食客添👍🏿值得加分啦😀喺落完order之後,再睇睇餐廳入面嘅環境,每位食客嘅前面,都會有一張禁既memo,睇睇啲文字,原來係呢間餐廳嘅店長特製左一啲魚油,佢表示,飲完頭啖湯之後加少少呢一啲嘅魚油,就可以提升

喺落完order之後,再睇睇餐廳入面嘅環境,每位食客嘅前面,都會有一張禁既memo,睇睇啲文字,原來係呢間餐廳嘅店長特製左一啲魚油,佢表示,飲完頭啖湯之後加少少呢一啲嘅魚油,就可以提升魚介嘅味道🤓又幾細心喎,不過當然,你要食魚介先至有用啦🙈

拉麵來啦!新鮮滾熱辣😍呢個係小編既友人所點選既 $98 黑蒜油豬骨湯底將軍拉麵😀雖然小編並唔係食呢一個拉麵,但係我就試咗佢嘅湯底,非常香濃,非常野味!濃厚嘅黑蒜油湯底食落去,並唔會淨係得個鹹味或好重既味精感覺,只係試一啖個湯底,就已經感受到餐廳對食物質素嘅嗰個要求👍🏿💪🏿

而友人亦都表示呢個拉麵非常好食,勁喜愛,仲話好味過小編所以點選嘅嗰個喎😂😂🙆🏿‍♂️🙆🏿‍♂️

但係我就話,其實呢個同樣好味🤤❤️,雖然望落係清淡啲,確實佢都真係冇咁濃味,但係嗰種清淡嘅感覺,同啱啱嘅黑蒜油拉麵,係完全兩種感覺😀同樣都感受到餐廳係湯底方面嘅調教同埋重視💪🏿

呢個係$118 豬軟骨將軍拉麵 ,價錢比起頭先嗰個黑蒜油拉麵都仲要貴,但同樣小編所揀嘅拉麵軟硬度,味道,配料嘅份量,餐廳全部都做到小編落order時嘅要求👍🏿👍🏿糖心蛋好好食,豬軟骨亦都入口即溶,真係冇得頂架😍