2022-12-15 445 瀏覽
📍 #尖沙咀 Sky Lounge @sheratonhongkong#羊羊在尖沙咀#羊羊在九龍之前見到有promotion,就訂咗呢間下午茶吃了☺️呢間餐廳位於喜來登酒店18F,坐窗邊可以睇下海景同美麗嘅黃昏🌇餐廳唔係每日都開,但係每次開都供應下午茶☕️供應時間係1430-1730,無限時任坐😆呢間下午茶特別之處係同The history of Whoo合作,食完會有返佢哋嘅護膚品,我就差啲唔記得拎,今次真係又食又拎🤣同埋scone係可以免費添2次,但係個陣職員仲幾firm同我講得1次🥹不過成個下午茶咁豐富,唔駛驚會餓啦🫃另外唔駛加錢可以飲香檳,超值啦🍾️👄鹹點✨韓式人氣三文治✨人蔘鵝肝多士雖然唔太食到人蔘味,但係鵝肝又幾creamy,有鵝油香😙✨香脆韓牛粒外皮脆脆,內裡竟然食到啲咖喱牛肉味🤭✨蟹肉迷你撻✨吞拿魚三文治卷用吞拿魚代替咗飯,又真係落咗蘿蔔絲個啲,造型好似飯卷好可愛😍👄甜點✨香檳雜莓啫喱杯✨雲呢拿紫薯泡芙餡料分量啱啱好,唔會話太多搞到一咬就爆到周圍都係🤪紫薯味都出,反而雲呢拿味被蓋過🧐✨伯爵茶柚子忌廉蛋糕✨特濃朱古力慕絲蛋糕真係濃濃嘅朱古力,外層入口即溶,內層仲流心,一啖有唔同

#羊羊在尖沙咀
#羊羊在九龍

👄鹹點
✨韓式人氣三文治
✨人蔘鵝肝多士
雖然唔太食到人蔘味,但係鵝肝又幾creamy,有鵝油香😙
✨香脆韓牛粒
外皮脆脆,內裡竟然食到啲咖喱牛肉味🤭
✨蟹肉迷你撻
✨吞拿魚三文治卷

👄甜點
✨香檳雜莓啫喱杯
✨雲呢拿紫薯泡芙
✨伯爵茶柚子忌廉蛋糕
✨特濃朱古力慕絲蛋糕
真係濃濃嘅朱古力,外層入口即溶,內層仲流心,一啖有唔同嘅口感🤩
✨香蕉杏仁馬卡龍
唔否認係甜,但係唔係甜到癡牙,仲真係幾有香蕉味,配茶一絶👍🏻

人均價錢 - $338+10%

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #尖沙咀美食 #香港美食 #美食推介 #下午茶 #香港喜來登酒店 #香港喜來登 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #高質午餐推介 #酒店餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記