2022-10-29 555 瀏覽
放假走遠少少去馬灣Relax 下,見到呢間好有異國風情嘅土耳其餐廳,仲有熱沙上煮咖啡嘅體驗,即刻走入去食加玩!星期一嘅下午,餐廳可以係Full House,之後仲要不斷有新客入黎😳我地就好好彩早一步到左,咁先可以預先食野😆⭐秘製雞肉烤餅 $178kebab 🌯一定要試~烤餅入面鋪滿左勁多雞肉同埋蔬菜,份量唔可以睇少~雞肉醃得好好,超香口,加埋土耳其香料香味,好開胃🤤沙律伴碟,食食下都好有飽肚嘅感覺⭐特色園池素雞包 $128食素嘅話呢到都岩你呀🤤素雞口感味道都唔似素,食落好煙靭,有口感。素雞包上面仲有紅蘿蔔沙律,夾埋食都好好食😆⭐拉絲小麥蛋糕 $88拉絲效果真心唔講得笑,大量椰絲同芝士,拉極都唔會斷!蛋糕上面仲有雪糕,食落唔會好膩,仲想係咁食🤤⭐土耳其無花果乳酪 $48Signature drink❗無花果係土耳其特產,佢地將佢製成嘅乳酪,飲落超Fresh,而且飽肚,建議唔好一開頭就飲咁多如果唔係就食唔落野。🤭⭐鴛鴦雪條咖啡呢杯咖啡好好飲,鴛鴦雪條溶左之後仲會有甜甜地。最後最後,一場黎到緊係要玩埋個⭐土耳其熱沙上煮咖啡 $80店員會耐心咁教完我地點樣煮土耳其咖啡之後,我就可以飲番杯正正c
⭐秘製雞肉烤餅 $178
kebab 🌯一定要試~
烤餅入面鋪滿左勁多雞肉同埋蔬菜,份量唔可以睇少~
雞肉醃得好好,超香口,加埋土耳其香料香味,好開胃🤤
沙律伴碟,食食下都好有飽肚嘅感覺
⭐特色園池素雞包 $128
⭐拉絲小麥蛋糕 $88
拉絲效果真心唔講得笑,大量椰絲同芝士,拉極都唔會斷!
蛋糕上面仲有雪糕,食落唔會好膩,仲想係咁食🤤
⭐土耳其無花果乳酪 $48
⭐鴛鴦雪條咖啡
呢杯咖啡好好飲,鴛鴦雪條溶左之後仲會有甜甜地。
最後最後,一場黎到緊係要玩埋個
⭐土耳其熱沙上煮咖啡 $80

店員會耐心咁教完我地點樣煮土耳其咖啡之後,我就可以飲番杯正正coffee~
成個過程都係自己落手落腳做,第一次用熱沙煮咖啡☕️,絕對係我自己去控制到咖啡嘅濃郁程度
最後仲會有士耳其特有軟糖一同品嚐,正