2018-10-26
2018年10月25日。九龍灣。晴。接男朋友收工,獎勵係食壽司🍣~~附近呢間壽司店好有特色,之前一直都想試個樣似係普通迴轉壽司店,但係一坐低就有架JR列車🚄喺我哋身邊呼嘯而過送餐係用JR火車火速送到!以前喺日本都食過類似嘅餐廳,攞咗碟壽司落來之後再撳掣,架車仔就會返總站而家更上一級,攞完碟嘢,架車自己就會乖乖返去!太厲害啦!見到咁好玩,即刻嗌嘢食!點餐用iPad,有壽司、刺身、手卷等分類可以慢慢睇慢慢揀三文魚加州卷,$22卷物非常足料,三文魚都幾厚一碟三粒,好抵啊~迷你烏冬肚餓嘅男朋友嗌咗個烏冬,迷你烏冬都唔係好迷你,女仔食應該夠飽配料唔算好多,但估唔到又幾好味喎!燒芝士餃子雞翼雞翼尖脆卜卜雞翼脹卜卜入面有芝士,又有肉調味唔錯,鹹淡適中海膽魷魚手卷海膽味香濃!魷魚煙韌有咬口~~雖然有海膽,但係同其他手卷價錢相若,抵食啊!八爪魚刺身刺身有好多選擇,我哋揀咗八爪魚有4塊,彈牙爽口!象拔蚌壽司、油甘魚壽司平時象拔蚌壽司呢啲食材應該會貴啲,但呢度個價都係同其他壽司差唔多質素仲要唔錯,一樣爽脆,所以覺得好抵!油甘魚亦滑溜好味!中華海哲嗦嗦嗦~~~😋龍蝦沙律卷鍾意外面裹咗一圈蟹子,增加口感入面質地
接男朋友收工,獎勵係食壽司🍣~~
附近呢間壽司店好有特色,之前一直都想試
送餐係用JR火車火速送到!
而家更上一級,攞完碟嘢,架車自己就會乖乖返去!太厲害啦!
見到咁好玩,即刻嗌嘢食!
點餐用iPad,有壽司、刺身、手卷等分類
可以慢慢睇慢慢揀
三文魚加州卷,$22
卷物非常足料,三文魚都幾厚
一碟三粒,好抵啊~
迷你烏冬
配料唔算好多,但估唔到又幾好味喎!
燒芝士餃子雞翼
雞翼尖脆卜卜
雞翼脹卜卜
入面有芝士,又有肉
調味唔錯,鹹淡適中
海膽魷魚手卷
海膽味香濃!魷魚煙韌有咬口~~
雖然有海膽,但係同其他手卷價錢相若,抵食啊!
八爪魚刺身
刺身有好多選擇,我哋揀咗八爪魚
有4塊,彈牙爽口!
象拔蚌壽司、油甘魚壽司
質素仲要唔錯,一樣爽脆,所以覺得好抵!
油甘魚亦滑溜好味!
中華海哲
嗦嗦嗦~~~😋
龍蝦沙律卷
鍾意外面裹咗一圈蟹子,增加口感
入面質地creamy,鮮味可口!
餐廳得意嘅唔止火車送餐,仲有超人大戰怪獸大抽獎👾
每嗌4樣食物,點餐嘅iPad 就會自動彈出抽獎畫面
超人贏咗就會有嘢送!!
喺
經過咗三輪嘅激戰,超人終於贏咗啦~~~
獲得蟹柳手卷一份~~
耶~~~~
餐廳好玩又好食,正啊!