2018-06-22
今晚約咗個朋友嚟呢度食嘢,嚟得呢度,都係食扒啦。去到裡面都幾full,好在有訂位,等咗陣就入到座。趁朋友未到叫咗個芝士薯條先,呢樣係我最鍾意嘅小食,炸到好脆嘅薯條上面鋪上脆煙肉粒同半熔芝士,非常邪惡但好味。呢間就唔係做得最出色嘅,薯條夠脆但芝士唔多夠。如上文所言。嚟得都係食扒,我就叫咗個Medium嘅慢燒安格斯肉眼扒,但上菜時真係紅得好緊要,成塊生肉咁問咗Waiter,佢就話本身原味燒嘅會係咁,但可以幫我煎一煎個表面。講真我就已食咗一小塊,感覺唔算生,但真係唔太習慣,都係叫咗佢幫忙再整一整。整完後嘅就變返真正Medium cook嘅,幾好食,翻整過都唔會韌,肉質仲係嫩,肉味夠。我塊扒就配晒麵包、餐湯、配菜,佢嘅黑糖麵包係名物,呢次水準依舊出色,外脆內軟,帶少少甜味,塗上牛油後真係大滿足,讚!餐湯係忌廉粟米湯,真係好甜,不過唔會似糖水,係忌廉口感唔夠細滑濃郁,似飲緊普通粟米湯,但都唔錯。朋友叫咗個烤豬肋骨,肉嫩味濃,雖然帶嘅肥肉較多,但正因此突出咗口感,果然係另一名物,又係讚!我係一個點都要叫杯嘢飲嘅人,又唔想飲Cocktail就叫咗會Cherry Limeade,甜甜哋嘅Soda,不過
我係一個點都要叫杯嘢飲嘅人,又唔想飲Cocktail就叫咗會Cherry Limeade,甜甜哋嘅Soda,不過不失但合我口味。
食咗接近700蚊,以食扒計就可以接受,食物水準亦有咁上下嘅,算係一餐愜意嘅weekend dinner!