2023-01-01
今次嚟到大圍隆亨邨探朋友傾下下次出國旅程,經過商場後面近街市出面外圍有新開不久嘅川菜餐廳,決定試吓新嘢。店內大部分食客都係食緊火鍋/烤魚,正啊!侍應們服務態度好好,好用心講解餐牌,不時會問吓客人有無額外需要,有需要時會同幫我哋加湯。涼拌川辣味魚皮($78)~麻辣嘅麻味好夠,呢道菜喺香港比較少見,魚皮爽滑彈牙,好掛汁同好入味,另外有有花生碎、青瓜絲、芫荽、生洋蔥及芽菜等,呢個餐前小食好開胃。烤麻辣小半條鯇魚 ($268)~配料包括芽菜、腐竹、白蘿蔔、酸菜、娃娃菜等,魚皮烤到好脆,好香燒焦味,啲魚幾滑 ,好香魚鮮味👍🏻 叫咗BB辣,有豆豉、花椒及剁椒,辣味啱啱好,唔會搶過條魚本身嘅味道,不錯!香濃黑松露餃 (6隻$68)香濃黑松露味,豬肉啲餡醃得夠入味,一啲都唔鞋口,餃子皮夠薄,推介!呢度嘅飲品都唔算貴,我哋叫咗支裝涼茶,見到隔離枱大大杯特飲好似係$26,下次都可以試下。
涼拌川辣味魚皮($78)~
麻辣嘅麻味好夠,呢道菜喺香港比較少見,魚皮爽滑彈牙,好掛汁同好入味,另外有有花生碎、青瓜絲、芫荽、生洋蔥及芽菜等,呢個餐前小食好開胃。 烤麻辣小半條鯇魚 ($268)~
配料包括芽菜、腐竹、白蘿蔔、酸菜、娃娃菜等,魚皮烤到好脆,好香燒焦味,啲魚幾滑 ,好香魚鮮味👍🏻 叫咗BB辣,有豆豉、花椒及剁椒,辣味啱啱好,唔會搶過條魚本身嘅味道,不錯! 香濃黑松露餃 (6隻$68)
香濃黑松露味,豬肉啲餡醃得夠入味,一啲都唔鞋口,餃子皮夠薄,推介! 呢度嘅飲品都唔算貴,我哋叫咗支裝涼茶,見到隔離枱大大杯特飲好似係$26,下次都可以試下。