2019-01-25
近排成日都食私房菜,今晚就係尖沙咀同朋友食,內街加上樓上鋪,唔係朋友帶真係好少何會搵到。一邊係四人枱,另一邊係房,環境都尚算乾淨整潔,好快店員就幫我地開左枱。見好多人都推介既卜卜蜆,有分大份同細份,而我地呢份係細既,但都已經覺得好多蜆☺️大約等十分鐘就開晒,食得~蜆肉好肥美,而且都係岩岩好離殼,非常鮮甜,加上有落酒所以一路食都聞到陣酒香。時下最hit既黃金系列~一碟六隻黃金大蝦,隻蝦好大!黃金醬汁包住晒成隻蝦,外皮脆卜卜,個醬味道都唔錯,蝦肉亦都新鮮。但係因為成隻連殼炸,所以都幾硬幾難咬下,一路食一路吐返d殼出黎。。。另外like+share fb就有飲品送要左羅漢果水清下熱不過最好就一大班人先好黎食,因為兩個人叫得唔多之餘,埋單都唔少野架,可能因為地段關係啦而菜式選擇都係普普通通,正正常常咁,冇太大回頭率。
大約等十分鐘就開晒,食得~
時下最hit既黃金系列~
一碟六隻黃金大蝦,隻蝦好大!
另外like+share fb就有飲品送
要左羅漢果水清下熱