2024-09-15 487 瀏覽
係旺角大街呢家都係連鎖大型餐廳,相反內街反而可以發掘唔少小店,今日食晏時間經過呢間泰菜,門口餐牌幾經濟,所以就入去試下。黃咖喱牛肋粒飯🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️咖喱椰奶味好夠🍛,唔辣,咸咸甜甜好惹味,唔洗食餸都食左成碗飯。有汁剩唔想浪費😋,所以另外再叫左個脆口蒜蓉包同薄餅點汁食🤣。至於牛肋粒,估唔到好淋,而且又多又大舊,絕對滿足。✨炭燒豬頸肉✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️呢度既豬頸肉好大份,又有炭燒香😍,迫左油香出黎🤩,再配埋佢既酸汁就更加正。必點!豬頸肉上湯河🅰️🅰️🅰️🅰️豬頸肉呢款佢地浸湯,就無左炭燒香,但係份量都俾足👍。而河粉係粗身既,唔會碎濕濕,但係個個湯偏淡,如果濃味返少少就好☺️。之後我地叫左幾款跟餐小食,加12蚊就有兩串串燒🍢或兩隻雞翼或蝦餅🍤,其實都幾抵玩😎。尤其係泰式串燒出面唔平,呢度12蚊就有兩串,真係幾唔錯。至於雞翼有少少雪味,呢度扣左D分,但係開骨令我地容易進食,細心分要俾❤️。呢間餐廳係旺角遊客集中地,但係價錢親民,份量足夠,無論主菜、小食味道都合格有餘,偶爾幾款都有驚喜。絕對值得推介大家黎試下。地址:旺角通菜街75-77號地舖#泰好記@泰好記#旺角美食#咖喱#炭燒豬頸肉#泰國菜#泰菜

黃咖喱牛肋粒飯🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️

✨炭燒豬頸肉✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️