2019-04-26 4751 瀏覽
幫襯咗垣記都幾年,佢雖然無北角間人氣蛋捲出名,但味道一啲都唔輸蝕,仲要係全人手手工做,當然要推介一吓。店舖唔算起眼,第一次去仲懷疑揾錯地方,推開門小小店面,有數隻狗,店主有時坐喺度休息,早幾日去買時佢係入面整緊蛋捲,我喺門口買都聞到好香。通常我都會買齊 2 款,因同事不吃椰絲所以只吃原味,我就兩款都咁喜愛。今次因為想送比朋友,所以大熱天時都喺公司行 15 分鐘嚟,一次過買咗 4 包原味加 2 包鳳凰捲。有包原味係攞返屋企嘅,隔住個環保袋都聞到佢啲香味,放咗 3 日都好香脆。不過一提係佢嘅包裝唔精美,只係用密實袋,早幾年用嚟送禮記得佢哋有紙盒賣,但唔算實正,但價錢比起名店實在無得輸 😜

原味蛋捲
外賣自取