2019-08-19
雖然市面氣氛緊張,時不時聽到市民話擔心冇車返屋企,擔心商鋪落閘,但係我地去完exhibition 後都係決定食返個打邊爐先回家。九龍灣德福呢個角落好多食市,好驚訝呢間六點幾已經要拎票排隊,一直排到八點半。店內都幾大煙,好似每張枱都有個抽氣扇,所以大煙得黎係冇麥味架。四人枱有d係兩個爐有d係一個爐,今次我地去完泰國好回味冬蔭功,就點左冬陰功湯底。簡單黎講係咸咸地唔太辣果種冬陰功,係港式口味。係泰國飲過甜版同稀版冬陰功,食到後期係辣味慢慢攻上黎狂飲水果種,呢度當然會調返近港人口味。食物好多款同高質新鮮,冇蚊蟲。值得食既係炸蝦片,炸雞同象啤,雪糕一定不可錯過。但係我地去食時要等四五個人,而且雪糕好難不。建議有個店員幫下手好d.埋單五百蚊有找,明白到高質就一定有人幫襯。店員都好快手。飲品多數係汽水,我不太好,最後發現了香芧茶實在太正。小朋友90cm以上收小童價。約100蚊。湯底可以自製都可以係店員幫手。最抵點既係牛肉同海鮮
食物好多款同高質新鮮,冇蚊蟲。
埋單五百蚊有找,明白到高質就一定有人幫襯。店員都好快手。
飲品多數係汽水,我不太好,最後發現了香芧茶實在太正。
小朋友90cm以上收小童價。約100蚊。
湯底可以自製都可以係店員幫手。
最抵點既係牛肉同海鮮