假期訓到晏一晏,睇食評搵下官塘附近有無all day breakfast食,唔睇都唔知開聯樓上開左間cafe,評價幾高。約個爛訓朋友黎歎歎先!有兩個餐分別註明「原生態養殖鰻魚」、「優質挪威三文魚」,「日本蛋」,就呢兩個啦!🔆All day breakfast (Japanese Style) - 蒲燒鰻魚、味噌炒蛋、香腸、薯仔沙律、牛油吐司。唔知係咪自由放養嘅原因,鰻魚嘅口感比平時食嘅肉質滑🤔。炒蛋香滑,香草腸同薯仔沙律都好味。牛油吐司好有心思咁,角落頭有鋪頭嘅英文名,好睇又好食。🔆All day breakfast (European Style) - 煙三文魚比其他餐廳滑,一卷卷嘅玫瑰花造型好靚。我最欣賞黑松露芝士炒蛋,由上至下分別係黑松露炒蛋、芝士、酸種麵包,麵包越嚼越香,麥味有層次,黑松露香味嘅炒滑蛋,仲有用熔熔地嘅芝士,口感豐富;🔆食完之後,再飲埋玫瑰普洱茶、藍花皇家伯爵茶,玫瑰味香,伯爵茶嘅獨特香味,歎茶傾計,好舒服。Cafe裝修係北歐mix日系嘅簡約,擺設有優雅嘅藝術氣質,氣氛輕鬆柔和,真係食嘢聚一聚嘅好地方。聽講佢哋會喺愉景新城開新店,呢度定期會有咖啡拉花worksho
牛油吐司好有心思咁,角落頭有鋪頭嘅英文名,好睇又好食。
玫瑰普洱茶、藍花皇家伯爵茶

聽講佢哋會喺愉景新城開新店,呢度定期會有咖啡拉花workshop ,等我都follow下佢哋嘅FB留意下先!
下午茶
玫瑰普洱茶、藍花皇家伯爵茶