2019-04-06
幾個月前同男朋友食過,覺得價錢公道食物質素高,所以就再來encore!我哋係星期四放工之後去食,6點幾已經差唔多坐滿,生意真係好好!呢個香芒燻鴨胸沙律好大碟,上次食完覺得個芒果嘅甜同鴨胸嘅煙燻香其實好夾,加埋上面淋咗嘅黑醋好開胃,甜酸甜酸,就算係咁大碟都食得哂!跟住有呢個大蜆味噌湯,裹面有豆腐粒同蜆,d蜆算正常size,不過最緊要鮮甜,而且唔可以有沙;味噌湯唔會好鹹,係正常水準。身為食肉獸嘅我哋點會唔叫多d肉呢?呢個鐵板霜降一口牛粒就滿足到我哋!d牛真係好重肉味,有洋蔥令d肉更香,連平時唔食洋蔥嘅男朋友都讚不絕口,就連旁邊d菇都要食哂!講咗咁耐終於到主角出場!係大盛刺身丼!你見入面d刺身真係好新鮮,最鐘意係蝦,d蝦膏好正好濃郁;帶子都鮮甜,肉質厚實;魚生有油香味。我同男朋友share都好夠食!燒三文魚皮又係我哋再encore嘅野!鐘意香口野真係唔可以錯過。魚皮薄薄一片,好香脆,又有魚香。最後食埋呢個紅豆matcha+milk ice cream真係好滿足,個人認為奶味可以再濃一d,不過matcha個邊就出色好多,唔會係好甜嗰種。