2019-07-01
係朋友既浸淫下,貌似可以越來越辣,今次又膽粗粗跟隊去食川菜,仲係聽說係半山開到黎銅鑼灣既餐廳。川菜必叫水煮魚今次都唔例外。未食之前店員建議先起辣椒以免浸得耐會太辣,我當然同意😂。魚肉厚厚,麻香入晒肉,但仲非常嫩滑,煮得岩岩好!平時食到尾太辣既薯粉今次我都食到晒,太好!建議好辣既朋友可以浸耐d辣椒先。😝四川擔擔麵都係我必食之選,麵質有d稔,比其他餐廳偏辣,但好香。個人意見多d花生味會更好!蛋黃南瓜超搶fo! 非常濃郁既咸蛋黃沙包住唔太稔又唔太硬煮得岩岩好既超甜南瓜,好驚喜!食得多有d膩但會忍唔住繼續食。椒鹽排骨架買相好靚,逐舊疊起好有心思。肉唔會好乾,加埋d葱食唔會好咸,幾好。最後既甜品係流沙包,本身係川菜館有流沙包已經好意外,而佢熱騰騰咁攞出黎更加冇得輸。