2024-02-07 97 瀏覽
最浪漫既冬日又到了,之前和朋友去挪亞方舟Harvest Beachside食「Chill饗海景燒烤盛薈」享受上乘海陸美饌BBQ,瞭望著青馬大橋既海景😍,環境開揚,清幽優美。岩晒成班朋友同家人去燒烤,對住火爐感受到暖笠笠既感覺,當中有很多款不同種類的美饌,例如有機露絲瑪莉醃紐西蘭羊扒(好香羊味,唔膻)手造迷你澳洲和牛漢堡、越式香茅醃西班牙杜洛克無骨豬肉、香料蕉葉烤紐西蘭海鱸魚柳(啖啖魚肉)日式大葱醃鹿兒島無激素雞肶肉(香口嫩滑)、蜜糖茄醬燒原隻緬甸野生海虎蝦(口感彈牙)等…全部食物都好美味😋坐在青馬大橋賞夜景,聽著海浪🌊聲,感覺好浪漫又放鬆,so chill 😎👍🏻