2K
2020-02-01 2170 瀏覽
新蒲崗係舊區 佢俾我嘅印象 只有工業大廈 車房🛠⚙ 同你埋迷你倉 Mikiki 商場🛍 開幕以來 對面嘅景福街 靜靜地起革命 發展得相當有食力 唔少食肆 有自已嘅招牌菜✨吸引區外食客-🌱🐔🍚蔥油煎雞扒丼飯 ($52 連餐飲)午市推介之一 丼飯盛得滿滿 天氣寒冷 睇見就想食 雞扒肉質鮮嫩 連埋雞皮食 香脆可口 隨丼飯附上嘅蔥粒 用鷄油走油 香氣撲鼻 加埋豉油飯 撈埋一齊食 箇中美味 同埋滿足感 你要親身體驗一下 😌-#🥢叉燒蘿蔔糕 ($30 跟熱飲)農曆新年嘅時令食品 蘿蔔同埋臘腸以外 有好多人手切粒🔪 嘅粗粒叉燒🥩🔥 店主嘅誠意 值得一讚-🍹脆爆華田 (單點$26 跟餐加$8)賣相討好 大人細路👩‍👩‍👧‍👦 都鍾意飲 呢杯飲品 本身落咗忌廉 你係嗜甜一族嘅話 建議向服務員 多要一啲糖水 分開上 咁就可以自行調教甜度 🧀🦞🐷🥔芝士焗龍蝦鐵板餐配厚豬扒同薯條 ($118)呢個港式surf n turf 性價比高 食物質量 做到童叟無欺 開邊龍蝦仔 用上大量芝士 如果你係芝士迷 一定滿意呢個拉絲效果 雖然整體味道 鹹咗一啲 我反而欣賞嗰個件厚切豬扒 有成吋厚 連同鐵板上 保持食物入口嘅溫度
🌱🐔🍚蔥油煎雞扒丼飯 ($52 連餐飲)

#🥢叉燒蘿蔔糕 ($30 跟熱飲)

🍹脆爆華田 (單點$26 跟餐加$8)

🧀🦞🐷🥔芝士焗龍蝦鐵板餐配厚豬扒同薯條 ($118)

呢個港式surf n turf 性價比高 食物質量 做到童叟無欺 開邊龍蝦仔 用上大量芝士 如果你係芝士迷 一定滿意呢個拉絲效果 雖然整體味道 鹹咗一啲 我反而欣賞嗰個件厚切豬扒 有成吋厚 連同鐵板上 保持食物入口嘅溫度 慢慢切 慢慢食 點蒜蓉汁😊
  • 蔥油雞扒丼
  • 叉燒蘿蔔糕