2022-07-12
🚩北角最近好想食啲中菜 特別係燒味 見呢間小店都幾多人讚佢d叉燒幾好 就去try try佢😯 原本想試佢哋個二人餐 點知嚟到原來淨係做外賣🥹唯有散叫啦~—————————————————————————男友評價🌚:🐷食神腩叉燒(例牌)$120嚟到呢度梗係食佢個例牌叉燒 仲要係肥叉🤪上到枱幾靚仔 顏色自然又唔會有太多燶邊 雖然叉燒要燶燶哋先至會更加香口 但係冇乜燶邊位嘅叉燒個人嚟講幾喜歡😊六七成肥膏三四成叉燒比例啱啱好 大大嚿有口感得嚟入口軟淋淋😍個醬汁條配都幾濃味 送飯一流 而且份量十足 呢個價錢絕對合理😋(果然人人都係食神呀🌝)🦢燒鵝飯$68呢個就比較失望😪燒鵝嘅外皮都算脆 但係肉質就有d鞋 而且冇乜味 價錢略貴 味道毫無記憶點 不過不失 嚟到呢度都係食叉燒好d😯女友評價🌝:🍗原隻鼓油雞髀燒肉瀨粉 $90黎到就發覺份量偏少 雖然係鼓油雞 但食落同白切雞無乜分別 肉質都滑嘅🙂燒肉就更失望 皮唔脆同埋似放左好耐 唔太對得起呢個價錢 要改善下😅環境方面有大大個霓虹燈寫住店舖名都幾有港式味道 位置闊落咁食燒味都係第一次😆老實講係叉燒係水平以上 其餘真係有少少欠缺誠意🥲可能係因為我無叫佢啲小菜
原本想試佢哋個二人餐 點知嚟到原來淨係做外賣🥹唯有散叫啦~
—————————————————————————
男友評價🌚:
🐷食神腩叉燒(例牌)$120
(果然人人都係食神呀🌝)
🦢燒鵝飯$68
女友評價🌝:
🍗原隻鼓油雞髀燒肉瀨粉 $90
老實講係叉燒係水平以上 其餘真係有少少欠缺誠意🥲可能係因為我無叫佢啲小菜試下啦😗有機會我會再試下嘅 希望加返啲分🥹
私心希望有返堂食嘅二人餐 應該好抵食😊