2024-08-14 785 瀏覽
見屋企附近開新餐廳,就同屋企人揀平日中午去試下飲茶啦!去到果陣冇人排隊,仲覺得好開心。入到去收銀姐姐俾左個未執檯嘅位俾我哋,然後叫我等。一等就等十分鐘,附近5-6個樓面個個唔知忙緊乜,冇人黎執檯。搞到我去揾收銀姐姐先終於有人執。寫完點心紙依然冇人黎收,我又要自己去收銀俾點心紙。其實我都唔知自己係黎飲茶定係食快餐。然後等大約十分鐘就開始陸續上點心,結果炸兩等極等唔到,我仲心懷期待覺得佢應該即叫即整。點知一黎到,真係好嘢,炸兩係凍㗎!係凍㗎!同樓面講完,佢又叫我等。請問我要等乜嘢?等到佢變成芒果河粉先食嗎?最後佢雖然同我退左個炸兩,但我真係覺得好嬲好嬲。臨走我抬頭一望「全日免茶介、免加一」原來一早有答案🙉

2024-08-14