2018-10-15
要去先達整電話, 去到旺角中心落地庫搵食, 都係D連鎖, 突然先到台式食店, 都好多個月無食過.. 就即管試試個台灣牛肉麵 佢似foodcourt格局, 坐低左之後原來係寫完單出去cashier先比錢, 就會有人捧餐比我食.我叫左個台式牛肉麵 ; $6x 連熱飲, 如果轉珍珠奶茶 / 咖啡 多加$5-$9 (熱/冷); 另外有幾樣小食top up, 好似有鹽酥雞呀, 豆腐呀, 青瓜呀, 仲有我叫左既甘梅脆薯.. +$2x; 叫左小食, 就唔再加錢飲野, 只叫了熱檸茶啦..幾分鐘後已有得食, 個牛肉麵分量正常, 牛肉超淋, 幾好味, 不過湯可以濃d, 我覺得偏淡. 個脆薯的薯本身都甜晚, 油唔太多, 加左d梅粉又真係好味d, 多左層次感雖然似food court, 都乾乾淨淨, 下次有機會想試肉澡飯加鹽酥雞~