2022-06-17 126 瀏覽
📍#八沢#MFJ杏花邨 #MFJ日本菜人均消費: HKD92八沢第一間本尊係筲箕灣,已經食過2-3次,原來杏花邨都開咗,又可以去回味下!餐廳位置都幾唔起眼,喺地下嘅電梯底!本來想試新野,但最後都係食佢嘅主打!⭐️黑松露忌廉海鮮烏冬🍜$92佢最出名嘅黑松露忌廉海鮮烏冬!上枱已經聞到好香濃嘅忌廉同黑松露味! 入口滑捋捋,烏冬咬落去十分煙韌,黑松露同忌廉味好夾! 海鮮有帶子,三文魚,海膽等等,都好足料下! 似日非日的反傳統煮法的確好特別!係好味嘅,抵我翻啅!🆗芥末果醋帶子冷烏冬🍝$82依個之前都食過,貪佢酸酸的夠開胃!今次有少少失色,烏冬黏住影響口感,而個芥末果醋酸咗啲,食落有少少嗆🤏🏻帶子有4大隻,不過味度有少少寡雖然今次果醋冷烏冬有點失色,但我都推介佢個主打,真係好味!另外店裏有兩位年紀頗大嘅員工,佢哋好熱情好好傾!🥰👍🏻#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #he

📍#八沢

#MFJ杏花邨 #MFJ日本菜

人均消費: HKD92

本來想試新野,但最後都係食佢嘅主打!

⭐️黑松露忌廉海鮮烏冬🍜$92

🆗芥末果醋帶子冷烏冬🍝$82
芥末果醋帶子冷烏冬

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #hengfachuenfood #japanesefood #japanesecuisine #udon #japanesenoodles #相機食先 #美食推介 #杏花邨美食 #日本菜 #烏冬
2022-06-03