2020-03-26
呢間位於元朗劇院附近既泰國餐廳 隔局非常特別 同一般會擺滿偶像 金碧輝煌既泰國餐廳唔同 佢有分室內同露天 而且入面又有bar枱 仲有個projector播左流行英文歌 都幾特別我地叫左碟馬拉盞炒芥蘭($78)啲菜都唔老 醬料又唔辣 同埋啲芥蘭有切到一片片 方便我地食之後再叫左菠蘿炒飯 ($128)佢既造型都幾靚 用個木桶裝住 而且啲配料都好新鮮 有好滑既魷魚 新鮮既大蝦 仲有腰果 肉鬆 同埋新鮮菠蘿 雖然唔係好甜 但起碼唔係用罐頭煙三文魚木瓜沙律($118)個造型都好得意🥰但比較辣 我唔係好頂得順😂但係好食既 佢三文魚好大塊 同埋木瓜都好爽脆牛豬串燒(6條)啲串燒好大舊肉 唔係平時一般咁細細串 食一串已經好飽 而且都燒得幾香口 有埋沙嗲醬配最後叫左細既什錦小食($128) 有泰式春卷 蝦餅 仲有兩條串燒同啲泰式魚餅等等 最中意佢個泰式魚餅 有陣冬陰公味夠哂香野飲方面 店員話由於疫情關係 唔會提供水飲 所以要係店內自行購買支裝水或者叫特飲 我地叫左士多啤梨同石榴特飲 士多啤梨冇藥水味既 不過陣水果味就唔算太出😀🌟🌟最後提提大家係要加一呀 仲有一開頭會有泰式小食提供 係辣青瓜加紅蘿蔔🥕(
🌟🌟最後提提大家係要加一呀 仲有一開頭會有泰式小食提供 係辣青瓜加紅蘿蔔🥕(+12)所以埋單計數就要計埋啦🌟🌟