2017-02-21 217 瀏覽
厚福街,潮福蒸氣石鍋,我今天品嚐了受氣的一餐(當然不是蒸氣拉)。貌似老闆婆娘的角色,在尾段的order到台前時,特登走過來同我地講,你地食埋呢碟蒸物,仲有粥底未食,你地食唔晒的,浪費晒D食物,冇公德等等不善的語氣同我地講…我便回應我地五個大人,點會食唔唒,而且只是一碟不多的食物,我又未食完,你馮咩咁講,(佢仲伸手想取回個碟食物,有個經理取回再放在卓上,叫我地唔好理佢,慢慢食,)由於朋友在前,不想怒氣,只覺做唔起任食就咪做拉,怪人—個)(要400元人頭一位的):點知佢發爛再加重語氣,用另外一種方法指責我地,你地食完都過時拉,寫明入座後二小時要離台,(我地7点半入席,最後last order半小時前員工同我地講-次過叫埋拉,我地便依從佢地的規則了,21:20到了該order到,便發生上述事件。)咁我地又講,如果你做唔切,就唔好俾我地叫last order 拉,(全間店只有四台客,有7成空台中)咁我講你要我地浪费食物21:30走,定要我食埋D野走丫…佢便大聲喝令員工同我地埋單,要我21:30離開,單21:30前便送上,我地冇玩野照付,我好友還俾小費,只因經理及員工輕輕細語 跟我們説,你地慢慢食拉,佢(自稱陳小姐,收銀,冇著制服)心情唔好喎,唉道理説不淸,過時是我們不對,但安排是你們的,當中有細姪,細姪女,我都收起皮四,只説道理吧…來消費本是兩家著的事件,被那種被找負氣的感覺打晒折扣,最不好受是陳小姐那種 連消帶打死不断氣的責被,足足講左有十分鍾之久…最後我地當然鬆容不迫完成埋個晚餐先走(咩場面未見遇丫),畢境不想做 大嘥鬼,而且份量按人頭叫,那會太多呢!!喜歡驚喜的你們,此店必屬首選,其它食店冇的,正能量的你們,去义义電吧,而且必定有位,因為食物評級只是一般,新鮮度不錯,其他員工,EQ及禮貌一般以上,不多講了,分享是—種福份,亦是要打字來替換的。(之前大角咀店潮福食過,除左員工咬字不正外,食品,服務是值得推介的,而且有裝修,(呢間似茶餐庁),每個人賺錢都是辛苦的,消費都是想愉快的。