2024-01-03 350 瀏覽
返工前嘅早餐就係日子開始嘅前奏,今日我揀左叙苑嘅招牌沙嗲牛肉通黎打邊爐🍜,跟住就係滋味爆煲嘅奄列同無得輸嘅牛油包,最後仲有杯經典香滑奶茶🍵。講真,沙嗲牛肉通幾正,湯底香濃得嚟又夠哂kick,牛肉滑潤又鬆化,無嗰啲屈機嘅韌味。當我用勺子輕輕攪動,迷人嘅沙嗲香氣襲嚟,loop住成個腦海。奄列又點落色,火腿香味十足,配合完美煎到嘅蛋汁,簡直係"咬落去,幸福感爆燈"!牛油包嘅話,外層香脆,鬆化牛油入咗口即刻溶化,真係融合到好似一曲樂章咁嘅和諧旋律。當然,少不了嘅就係個奶茶喇,夠香夠濃,每啖都令我精神百倍!講到底,叙苑嘅呢餐早餐,確實係為繁忙嘅都市生活添咗一份温暖嘅小確幸😊🌞!