2022-10-09
今次嚟到呢一間位於深水埗,主打香港本土口味既雪糕專門店🍦除左雪糕之外,佢地近月都有售雪糕沙冰,當日咁啱天氣炎熱,就梗係要食返杯啦😋🍧點止冰冰(原價$48,另+$20升級冰雪二重迆,+$8加配特色雪條)呢個沙冰係可以口味任意配搭㗎💖所以無論係雪糕定係沙冰底,都可以根據自己既喜好自由配搭,當日我就自選左呢個組合「迆啲襟撈🥭(楊枝甘露雪糕)+哈密瓜沙冰🍈+檸檬雪條🍋」楊枝甘露雪糕第一啖食落去竟然係椰奶味最出,但慢慢就會開始食到少少芒果味,雪糕好軟滑而且唔太甜,不過溶得比較快所以一買到就要快啲食啦🥄哈密瓜沙冰打得好綿密,唔會出現一大舊冰或者部份冰冇味既情況,味道好清甜,非常消暑👍🏻至於檸檬雪條,鐘意食酸嘢既朋友仔真係必試!唔好睇佢細細條,好似幾個檸檬既酸味濃縮曬係入面咁,一食落去檸檬味同酸味大爆發,好好食😍不過本身沙冰既menu上係冇跟雪條呢個選項既,所以想加配既話就記住要問店員啦除左雪糕同埋沙冰外,入面仲有新鮮哈密瓜果肉球、椰果同脆脆添。食完之後真係成個人即刻降溫左,我自己就好滿意呢個自選組合,整體味道好清爽,係炎炎夏日食真係最適合👻🍎金盞蘋果冷泡茶(原價$18,冰冰加嘆+$12)如果點左點
🍎金盞蘋果冷泡茶(原價$18,冰冰加嘆+$12)
如果點左點止冰冰,就可以$12加配佢地既冷泡茶,總共有6款,當日就揀左金盞蘋果茶。一扭開蓋就見到有一朵金盞花係入面,飲落蘋果味都幾出而且好清香,$12又好飲又咁大枝真係性價比超高👍🏻
絕對會再去試下佢地其他雪糕產品😉