最近多咗喺屋企,就梗係買多咗零食喺屋企做儲備,身為曲奇迷你的我,早前去到中環國金行街唞吓氣,見到一間裝修得好華麗、香港新派曲奇餅品牌 「 PIN Cookies 」,是一家以香港特色風味為主打的曲奇餅專門店,裝修環境好舒適,用白色襯托高貴嘅金色做主調,而且地方非常乾淨。入面陳列嘅曲奇口味仲好多添,採用新鮮特色食材,製作一系列創新口味曲奇餅,最重要係產品不含防腐劑,就算大人細路都可以食得安心又放心。見到好似扭計色咁的骰,而且包裝設計又七彩繽紛嘅PIN雜錦曲奇ASSORTED FLAVORS,一於就買黎試吓。當中同包括咗以下八款PIN崇尚香港風味,每款口味仲有三塊,而且口味喺出面真係食唔到,好新奇特別有趣,同屋企人朋友開心share都得啊。- XO Sauce Cookies XO醬曲奇 x 3
- Chili Shrimp Cookies 香辣蝦米曲奇 x 3
- Seven Spice Cookies 七味粉曲奇 x 3
- Scallion Chicken Cookies 蔥油雞曲奇 x 3
- Red Dates Cookies 紅棗曲奇 x 3
- Rosemary Aprico

- XO Sauce Cookies XO醬曲奇 x 3
- Red Dates Cookies 紅棗曲奇 x 3
- Rosemary Apricot Cookies 杏脯迷迭香曲奇 x 3
- American Ginseng Raisin Cookies 提子花旗蔘曲奇 x 3
- Tangerine Peel With Ginger 陳皮子薑曲奇 x 3

我就最鍾意食蔥油雞飯,估唔到呢種味道可以喺蔥油雞曲奇上品嚐到,食落去真係有陣陣嘅蔥油雞味㗎,即刻好想煮返碗白飯😆。

除此之外杏脯迷迭香曲奇也非常新奇特別,當中加入迷迭香和甜杏,加上鬆脆的糖,桃子水果和辛辣的地中海香草Mix 埋一齊原來味道都好夾㗎。

另外細細包嘅單味曲奇送禮同樣得體,一包入面有12塊曲奇,我就係睇中呢一款咁滋補嘅提子花旗蔘口味曲奇AMERICAN GINSENG RAISIN - LITTLE TREATS,而人參被稱為強效抗氧化劑,可增強免疫力,match埋能量和纖維高的葡萄乾,每一啖都散發出淡淡天然嘅香氣,而且又脆口食得好滋味。

下次要試吓以下呢幾款全新口味,包括 鹹蛋蝦膏曲奇、特濃朱古力曲奇、香橙夏威夷曲奇、南乳秋葵曲奇🍪,咁得體嘅包裝自己慢慢嘆,或者送禮都一流呀。

PIN cookies
中環國際金融中心3樓3022A店