2023-12-29 353 瀏覽
今次試咗間好受歡迎嘅壽司餐廳,食嘅每一啖都話事!特尚套餐拼盤嘅芥辣八爪魚軍艦香辣得嚟唔會過火,入口卜卜脆,夠晒kick!三文魚和北海道帆立貝新鮮過直送,咬落去肉質鮮嫩,溫柔貼心,簡直係戀愛嘅滋味😍。而且,龍蝦沙律軍艦配上開胃嘅沙律醬,真係食落去夠哂滋味,蟹籽啵啵爆汁,真係滿足!赤海蝦和厚切中拖羅正到不得嘞,特別係過口嘅油脂鮮美,真係秒殺所有壽司。講到嗰個火炙盛合,融化嘅芝士覆蓋喺三文魚和蟹棒上面,個人我覺得簡直係絕配!至於火炙醬油漬中拖羅,厚切嘅肉質加上豉油和wasabi,一啖落去就知味道有幾正宗,重點係那種口感豐富得嚟層次分明,唔輸給高級日本料理㗎!無論你係唔係日式菜迷,呢度嘅食物都會令你讚不絕口,肯定會愛上!記住嗰陣唔好忘咗幫薑添返嚟清新下口啊!食物頂呱呱👍,每一件都令人激賞到停唔到口!下次會再嚟探下款!🍣🥢💯