2019-09-12
葵廣多嘢食就係人都知架啦 正餐甜品飲品中西美食樣樣有齊😻 今日就去葵廣掃街先 其中呢間布丁燒係我覺得超好食嘅😼一開始其實係俾佢幅畫吸引住 畫得超立體超靚😻😻 牆上面介紹佢係自家製零防腐劑 100%北海道芝士 仲有好多隻味道😹 雲呢拿焙茶 鐵觀音 椰爺 回魂啡😹 望見都好有趣 睇到流哂口水🤤一共買咗兩個口味來食 原味有個招牌鹿仔logo係面頭 好靚😻😻一層日式芝士蛋糕 一層係布丁🍮 再加埋焦糖醬係底 一次過食到三種層次😽 好軟滑 好香 唔會好似出邊買嗰啲芝士蛋糕咁雪到實一實😽另外仲試埋個低糖綠茶口味 係採用日本小山園抹茶🍵 抹茶嘅味道超突出 完全係抹茶控嘅至愛阿😻😻 綠茶布丁嘅比例比較多 食落比原味更加幼滑😽 唔怪之得呢間都比較多人幫襯啦 真係唔錯😼