2024-01-15 284 瀏覽
有時行去中環,真系要食返啲地道快餐,我揀左「新興美食」,呢間我會同你講,正!最正就系佢哋個燴飯,啲汁香濃又夠哂味,搭埋足料既配搭,瞓身下就係一味!嘅,未食已流晒三筆口水🤤。記住啊,飯真系熱辣辣嚟架,飯粒既軟硬同濕度拿捏得好好,食落口真系心暖笠笠。又或者你想食輕啲,試吓佢哋個泰式河粉米線,辣辣地,夠晒kick,而啲湯麵嘅湯底都幾有層次,唔係啲水蜜桃味道,正!當日食咗個叉燒蛋飯,就覺得咁啱咁滯,叉燒唔夠香,蛋又少少乾,下次要留意少少。跟餐湯同飲品都唔錯,飲一啖汽水,清晰喉嚨,食完仲要拍拍肚子,話聲「飽晒」!真系,食喺中環又平又靚,新興美食就得其正👍。下次同事問邊度有好食快餐,一定大力推介,要佢哋知「新興美食」唔荒謬!