餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (大埔超級城C區)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (大埔超級城C區)
資訊:

2019-03-16 1748 瀏覽
行緊大埔超級城,又聞到燒肉香味,所以就行埋去望下有咩食。原來係「牛角日本燒肉專門店」,咁就不如入去食餐飯啦。牛角特上燒肉(5種,$258)每款肉嘅數量都唔多,係食唔飽嘅大盛嚟。d肉食唔到有雪櫃嘅雪藏味,正正常常嘅味道。因為真係太小肉同太細份啦,食肉獸應該食唔飽😂😂。香蔥牛舌(6片,$37.5)牛舌片大就大塊啦,不過好薄身。牛舌本身有加小小鹽,所以就咁燒完即食唔點醬汁都有味。不過我都係鍾意厚身嘅牛舌,好似串燒果隻咁厚身,食落先會有口感,呢道薄切牛舌,食完好似食空氣咁。肩脊肉(6片,$45.5)因為驚唔夠飽所以叫多份肩脊肉。肩脊肉脂肪小d,所以肉嘅質感多d,啖啖肉好正🤤🤤。麻香椰菜($16)個麻香係日本果隻芝麻醬+菜油味,其實仲另外有小小鹽花點綴,所以係偏向濃小小味同咸味嘅前菜嚟。想菜好新鮮,全部都係脆身同夠水份。不過真係全部都係椰菜,食食下會覺得悶,所以食返沙律可能會豐富d同開心d。牛角飯($29)個牛角飯幾出色👍👍本身飯粒都有用醬汁撈過,應該係用小小豉油+肉汁塊撈嘅,仲有紫菜碎同埋芝麻粒,所以令一啖飯都好香口,同好夠味。因為除咗上面講果d外就無其他配菜同配料啦,所以我覺得碗飯幾貴。活乳

牛角特上燒肉(5種,$258)

香蔥牛舌(6片,$37.5)

肩脊肉(6片,$45.5)

麻香椰菜($16)

牛角飯($29)

活乳酸梳打($22)
其實似落好似益力多味😂😂😂本身以為係日式果d乳酸飲料味。但都幾好飲嘅,因為夠甜呀。

柚子蜜(凍,$18)
柚子味淡咗小小,可以落多小小成本,俾多2匙嘅柚子蜜落去就好啦。蜜糖甜味就唔係好飲到啦,不過都有甜味。

2019-02-03
  • 牛角飯