2020-12-06 24 瀏覽
昨日同謙謙係尖沙咀影完靚相,之後去旺角拎野,拎完野有d 口痕想食宵夜 😆,係砵蘭街到見到間串燒食物種類繁多,就同謙謙一齊叫左d 我地喜歡的串燒回家嘆。串燒有以下:⚛ 羊肉串 ~ 落左孜然粉,好有風味一d 都唔騷。⚛ 翠玉瓜 ~ 燒完好爽甜。⚛ 雞髀菇 ~ 落左dd 汁去燒, 好有口感。⚛ 墨魚丸 ~ 燒完咬落幾彈牙。⚛ 潮燒魷魚 ~ 我幾喜歡,因為成件咁燒,魷魚落左小小辣粉,份外滋味。⚛ 雞中翼 ~ 燒雞翼我自細鍾意食, 我諗好多人同我一樣對燒雞翼係有情意結的,燒過的雞翼d 油爆哂出來,面脆內嫩。⚛ 鹽燒雞脾 ~ 嘩大大隻髀,落左dd 鹽去燒,雞皮脆口, 大大啖咬,爽到暈。⚛ 秋刀魚 ~ 魚怪又點可以唔燒返條魚,燒過有小小燶邊,正呀!⚛ 粟米 ~ 嘩小小辣和孜然粉加上粟米到一齊燒,夠哂惹味。⚛ 韭菜 ~ 必點冇得輸!⚛ 茄子 ~ 落左好多蒜大愛呢!😈😈王老吉 ,食得咁邪惡的野就緊係驚熱氣的,飲返罐打打底,總好過飲可樂的。

串燒有以下:

⚛ 羊肉串 ~ 落左孜然粉,好有風味一d 都唔騷。

⚛ 翠玉瓜 ~ 燒完好爽甜。

⚛ 雞髀菇 ~ 落左dd 汁去燒, 好有口感。

⚛ 墨魚丸 ~ 燒完咬落幾彈牙。

⚛ 粟米 ~ 嘩小小辣和孜然粉加上粟米到一齊燒,夠哂惹味。

⚛ 韭菜 ~ 必點冇得輸!

⚛ 茄子 ~ 落左好多蒜大愛呢!